Wat betekent “Take the L” en hoe gebruik je het? – Wetenschap (2024)

Wat betekent “Take the L” en hoe gebruik je het? – Wetenschap (1)

Je scrolt op Twitter en iemand heeft het over “de L nemen” in een brute videogame. Wat betekent het en wat is de afkorting van “L”? Dit is wat de uitdrukking betekent en hoe u deze kunt gebruiken.

Neem het verlies

De handeling van “het nemen van de L” betekent verlies nemen of verliezen. Afhankelijk van de context kan het betekenen dat je letterlijk ergens in faalt of je verlies moet accepteren. In sommige situaties kan ‘neem een ​​L’ ook een synoniem zijn voor de idiomatische uitdrukking ‘een voor het team nemen’.

In tegenstelling tot andere internettaaltermen, verschilt de manier waarop u deze term uitdrukt tussen mensen en situaties. “Neem een ​​L”, “nam de L” en “neem de L” zijn allemaal geldige manieren om het te schrijven. Als je bijvoorbeeld het verhaal beschrijft van je vriend die laat wakker werd voor een belangrijke vergadering, zou je kunnen zeggen dat ‘ze de L heeft gepakt’.

Een L kan elk verlies met zich meebrengen, inclusief verliezen die verband houden met sportwedstrijden, examens, professionele inspanningen, geld voor weddenschappen en daten. Iemand die bijvoorbeeld uithaalde door online met anderen te flirten, kan worden omschreven als ‘de L nemen’.

Waar komt “Take an L” vandaan?

Het idee van “een L nemen” bestaat al heel lang. Hoewel de uitdrukking pas in het midden van de jaren 2010 erg populair werd, dateert de eerste definitie ervan in Urban Dictionary uit 2003. De vermelding luidt: “Stands for ‘Take the loss'” en geeft een voorbeeld van het nemen van een L op een geschiedenis examen.

De uitdrukking werd prominent in verschillende soorten competities, waaronder sporttoernooien en professioneel gamen. In interviews na de wedstrijd beschreven atleten verliezen vaak als ‘een L nemen’, het aantal mensen dat voor het eerst aan de uitdrukking werd blootgesteld. Uiteindelijk vond het zijn weg naar sociale media, met name Twitter, waar een “L” is gebruikt om een ​​breed scala aan fouten te beschrijven. Als u naar de trendgrafiek voor de zin kijkt, merkt u misschien dat de term rond 2016 tot 2018 populair werd.

Een W . nemen

Het idee van een “L” om een ​​verlies te beschrijven komt van sportpublicaties en -uitzendingen. Wanneer de media een snel overzicht gaven van de recente wedstrijden van een team, toonden ze een “W” of een “L” om een ​​overwinning of een verlies aan te duiden. Mensen in sportmedia, zoals sporters en verslaggevers, begonnen hier uiteindelijk naar te verwijzen als W’s en L’s.

Advertentie

Mensen verwijzen ook naar een overwinning als een “W” of een “dub” in het kort. Als een team een ​​game wint, zou je kunnen zeggen dat ze “een dub” of een “W” hebben. Hoewel “W” niet zo gewoon is als “een L nemen” op internet, kun je het nog steeds vinden op sociale-mediawebsites en online sportgemeenschappen.

Aanvaarding of ontkenning

Een andere manier waarop de uitdrukking vaak wordt gebruikt, is om iemand te vertellen dat ze hun verlies moeten accepteren en verder moeten gaan. Als iemand bijvoorbeeld ongelijk heeft gekregen in een argument maar weigert het te accepteren, kunnen andere gebruikers hen vertellen om “de L te nemen”. Dit betekent dat ze toegeven dat ze in die situatie hebben gefaald.

Sommige mensen gebruiken het ook om iemand te beschrijven die er dom of zielig uitziet, vooral online. Als iemand bijvoorbeeld onbeleefd is zonder echte reden, kan iemand hem omschrijven als ‘een L nemen’.

Wat betekent “Take the L” en hoe gebruik je het? – Wetenschap (2)

VERWANTWat zijn esports en waarom kijken mensen ernaar?

“Neem de L” kan ook worden gebruikt om iets te doen dat je niet wilt doen. Als je bijvoorbeeld tegen een vriend klaagt dat je morgen vroeg naar je werk moet, kunnen ze je zeggen: “Neem gewoon de L en ga vroeg naar je werk.” Hoewel je niet letterlijk ‘verliest’, beschrijft het een situatie waarin je iets onaangenaams doet.

Hoe “Neem de L” te gebruiken

Gebruik “neem de L” in elke situatie die lijkt op een schijnbare mislukking. U kunt het ook gebruiken bij het beschrijven van een onaangename situatie of wanneer u iemand vertelt dat hij een verlies moet accepteren. U kunt ook een woord voor L plaatsen om de grootte of moeilijkheidsgraad te beschrijven, zoals een ‘harde L’ of een ‘grote L’.

Advertentie

Hier zijn een paar voorbeelden van “take the L” in actie:

  • “Ik nam een ​​L door me volledig te verslapen voor een belangrijke vergadering.”
  • “Mijn team nam gisteravond een zware L. Hopelijk komen ze de volgende keer terug.”
  • ‘Je hebt het hier helemaal mis. Neem gewoon de L al.”
  • “Ik weet dat het moeilijk is, maar soms moet je een L nemen. Je kunt ze niet allemaal winnen.”

Als je meer wilt weten over termen die populair zijn op sociale media, bekijk dan onze artikelen over sus, GOAT en catfish.

VERWANT: Wat betekent “GEIT” en hoe gebruik je het?

Wat betekent “Take the L” en hoe gebruik je het? – Wetenschap (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 6646

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.